2012. június 25., hétfő

Latinovits Zoltán

Latinovics Zoltán

1931.09.09. Budapest, 12 óra 30 perc - 1976.06.04. Balatonszemes (öngyilkos lett) 
Szűz napjegy, Nyilas Ascendens, Oroszlán Hold.
A Szűz jegy nagyon hangsúlyos a képletben, mert a Nap mellett további négy bolygó is itt tartózkodik. A precizitás ebben az esetben maximalizmussá nő, amit nem csak önmagára irányít, hanem kiterjeszt környezetére is. Ezt onnan lehet felismerni, hogy Mars a Plútóval nehezített fényszögben áll, valamint az Ascendens és a Merkúr is kihívásokat támaszt egymás iránt. A Nyilas Ascendens adja, hogy amit maga idealizál, azt várj el a többiektől is. Néha önigazolásból (a Szűz jegy ereje miatt kell a kisebbrendűségi érzés ellensúlyozására), néha a "hittérítés" miatt. A lényeg, hogy ő maga tényleg hisz ezekben a dolgokban. (Nap a 9. házban vágyik a hitre, legyen az bármilyen).
A művészi adottságok a Vénusszal együttálló Nap helyzetében keresendő. Zenei tehetséget mutathat, ha Neptunusz és a Merkúr állnak együtt. Az Oroszlán Hold a szereplés vágyát adja a személyiséghez. 
Kitartó alkat, mert a Szaturnusz pozitívan támogatja a Napot, és alapvetően mindkét égitest a kitartást segítő jegyben található. Ezt ugyan a Nyilas Ascendens kicsit tompítja, de láthatóan szinte az egyetlen pontos fényszög, és így a legerősebb is a Szaturnusz hatása.
Az öngyilkosság a 8. háznál keresendő. Ez egy komplikált összefüggésrendszer a IV., a 8., a 9. és a 12. ház között. Ezek a házak az életvégét, a halál lehetséges körülményeit, az életerő házát, és a tudatalattit jelentik.  A Plútó, - ami a teljes átalakulásokat jelöli - és a Mars, -  ami az akaratra, és az erőszakra utalhat - quadrátban állnak egymással, tehát mutatják a feszültséget az adott életterületen, illetve azokon a területeken, amiket uralnak. A Mars a IV. ház társura, a Plútó a 12. ház ura, tehát ez jelenti az első pontot. A Plútó ugyebár a 8. házban áll, a Rák jegyben, mely hajlamosít a szentimentalizmusra, és az érzelmi hullámzásokra is. Az a tény, hogy a 12. ház a Skorpióban kezdődik, szintén erre az érzelmi instabilitásra utal. Ehhez a Nap elégedetlenségre való hajlama, melyet az egész világra vetít, és legerősebben önmagára, már elég nyomos okozati összefüggésnek tűnik. 
Fontos kiemelni, hogy NEM a képlet dönti el, hogy valaki öngyilkos lesz-e, hiszen az egy EMBERI DÖNTÉS!!! A képlet mindössze jelöli, hogy választhatja-e a tulajdonosa megoldásnak a halált. Senki sem lesz attól öngyilkos, hogy a Plútója a 8., vagy a 12. házban áll, mint ahogy gyilkos sem mindenkiből, akinek 12. házas a Mars bolygója. De tagadhatatlanul hajlamosít egy érzelmi instabilitásra, amit nehezen él meg. De a terápia is megoldás, ezt ne felejtsük el. 

Latinovits Zoltán születési horoszkópja

Latinovits Zoltán születési horoszkóp - bolygótáblázat








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése