2013. február 16., szombat

Benjamin Franklin

Benjamin Franklin horoszkópja alapján szeretném megmutatni, hogyan is látszik, ha valaki nagy dolgokra hivatott az életben. 1706. január 17-én született, Bostonban egy szegény család tizenkettedik gyermekeként. 12 évesen kezdett inaskodni bátyja nyomdájában, és 22 évesen már társtulajdonos egy másik nyomdában. 37 évesen filozófiai társaságot alapított, létrehozta a pennsylvaniai egyetemet, biztosító társaságot, és tűzoltó-egyesületet is. 
Folyamatos fizikai kísérletezései eredményeként 46 évesen felismerte a villám energiáinak levezetési lehetőségét és ennek a alapján feltalálta a villámhárítót.
48 éves korától aktívan benne volt a politikai életben is, Pennsylvania kormányzójaként, később pedig teljhatalmú megbízottja volt a gyarmat képviseletének Londonban. 
70 évesen kezdeményezte az amerikai Függetlenségi Nyilatkozat létrehozását, és béke tárgyalásokat folytatott Angliával, valamint szövetséget alakított ki Franciaországgal. Az ő javaslatára vezették be a nyári időszámítást, de komoly filozófiai tételeket is megfogalmazott az élet morális kérdéseivel kapcsolatban. 84 évesen halt meg. 
Azt kijelenthetjük, hogy egy igazán kiemelkedő személyisége volt korának Benjamin Franklin, és ennek nyoma is van a horoszkópjában. Napja Bak jegyben áll, a 11. házban, ami a vágyak és ideák megvalósításának életterülete. Ascendense a Kos jegyén halad át, ami a kiváló kezdeményezőkészséget valamint az eltökéltséget adja személyiségéhez. Holdja a Halakban a 12. házban a zárkózott magánéletre, és a mások megsegítéséért vállalt áldozatokra utal. Nagyon szépen rajzolódik a képletben, hogy a Nap-Jupiter kapcsolat révén a másokért tevékenykedést tudja igazán elismerni, ugyanakkor nyughatatlan vágy hajtja az ismeretlen dolgok felderítésére. A Jupiter a kreativitás életterületéről piszkálja a személyiségkifejezést, a Napot, és ezzel nem engedi, hogy akár egy percig is nyugalomban üljön az illető. A másik ilyen szintű hajtóerő a Mars és a Plútó, tehát a két energiabolygó közötti harmonikus kapcsolatban rejlik. Mindkettő tüzes jegyben áll, valamint a Kos Ascendens végett a Mars kiemelten tudja érvényesíteni minőségeit. Vezetői attitűdjei is ebből a kedvező Mars-Plútó kapcsolatból erednek, természetes képessége van az embereket ideológiák mentén vezetni. Mivel ő maga egy megfontolt jellem - Bak Nap és Bika Szaturnusz - ezért nem kell a hatalmi túlkapástól tartani az ő esetében. A mindennapi munka számára egyik a megbecsülendő erényeknek, a tétlenséget nagy bűnnek tartja, ez is a Kos Ascensdens és a 6. ház csúcsán álló Plútó hatása. 
A fizikai kísérletezési kedve valószínűsíthetően az Uránusz elhelyezkedéséből és kifejezetten sok fényszögkapcsolatából ered. A kreativitás életterületén kapcsolatban a gondolkodással, az karrier teremtéssel a lelkienergiákkal és az Ascendenssel, ez a bolygó is nagy hatással lehetett Benjamin Franklin hétköznapjaira. Problémamegoldása is ebből a bolygóállásból ered, képes volt a keretek ismeretében (Bak Nap) azokat elhagyva egy teljesen új, újító megoldással előállni, legyen szó bármiről. 
Sorsfeladata egy új világnézet kialakítása, és a káoszból való rendteremtés - Felszálló Holdcsomópont a 2. házban a Bikában. Tökéletesen járta végig ezt az utat, és minden cselekedete visszaigazolta, hogy jó irányba halad. Az adódó nehézségeket nem letargikusan fogadta, hanem megoldandó feladatként tekintett rájuk, és ez meghozta a pozitív eredményeket is. 
Tiszteletre méltó, és nagyon tanulságos, hogy mi minden fér bele egy emberi életbe, ha az ember valóban akar tenni valamit a közösségért, ahova született.

Benjamin Franklin születési horoszkópja



































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése